Edzők

Pető Gábor
vezetőedző

1997 októberében kezdtem el akrobatikus rock and roll tanfolyamra járni a Négy Muskétás SE-ben. 16 éves rocky pályafutásom alatt három párral (Pető Erzsébet, Kovács Dóra, Gölöncsér Adrienn), öt kategóriában (Serdülő, Junior, Junior Párosformáció, Felnőtt „C”, Felnőtt „B”), Európa-szerte indulhattam különböző versenyeken (Világkupa, Európa-Kupa, Világbajnokság, Európa-bajnokság).

Legjobb eredményeim:

  • Párosformációs VB 3. hely (Flensburg 2001)
  • Magyar Bajnok és Ranglista Kupa győztes (Felnőtt „C” 2007)
  • Európa-Kupa 2. hely (Eggenfelden 2011)
  • Országos Bajnok és Magyar Kupa győztes (Felnőtt „B” 2012)

2012 év végén szögre akasztottam a rocky-cipőt, és fejest ugrottam a boogie-woogie világába.

2005 óta foglalkozom az akrobatikus rock and roll oktatásával. Nevelőedzőm (Juhász Péter) mellett segédedzőként dolgoztam, majd 2008-ban elvégeztem a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kar Továbbképző Intézetének akrobatikus rock and roll sportedzői szakképzését. 2007-ben szüleimmel saját Táncstúdiót hoztunk létre, ahol új tanfolyamokat indítottunk. 2013-ban kiváltunk az anyaegyesületünkből, és RÓK And Roll Sportegyesület néven saját klubot alapítottunk, amely kis létszáma ellenére kezd magának nevet szerezni a hazai és külföldi rock and roll világban.

Párosaim 2010 óta Magyar Bajnokságot, Országos Bajnokságokat és Világkupákat is nyertek. 2013-ban az én párosom kapta az „Év versenyző párosa” valamint az „Év akrobatikus rock and roll sportolója” díjat.

2014-ben megkaptam az „Év Edzője” díjat Pesterzsébet város Önkormányzatától.

Célom, hogy minél több gyerkőccel meg tudjam ismertetni és szerettetni a mozgást, a sportot és rock and roll pörgős világát. Ha pedig már itt járnak, ismerjék meg a győzelem ízét is!

„Csak legyünk a vonal fölött!”

Rólam/rólunk írták:
http://pesterzsebet.hu/index.php?node=news_detailed&id=2877
http://pesterzsebet.hu/index.php?node=news_detailed&id=2858


Pető -Hugi- Erzsébet

1997-ben ismerkedtem meg az Akrobatikus Rock and Roll Sportággal. Pályafutásom során páros, kis- és nagyformációs és párosformációs kategóriákban szerepeltem hazai és nemzetközi versenyeken. Párosban (régebben) Országos Bajnoki 3. helyet, formációs kategóriában Országos és Magyar Bajnoki címet, illetve Világbajnoki ezüstérmet szereztem 2010-ben.

Érettségi után 2011-ben a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karán Sportedzővé váltam.

Az azóta eltelt időben családi vállalkozásunk hierarchiájához híven közös egyesületünk utánpótlás-nevelője vagyok, az általam sportot megkedvelő gyerekek (vezetőedzőnk további törődésével) országos dobogós és döntős helyezésekkel büszkélkedhetnek. Jelenleg egyetlen felnőtt csapat versenyzik segítségemmel és vezetésemmel, amely az elmúlt időszakban budapesti dobogós és országos döntős helyezéseket ért el, ezzel egyesületünk eddigi legeredményesebb formációja lett.

Célom a sportág megkedveltetése a lurkókkal, hogy a későbbiekben közös erővel és kitartással hasonlóan szép eredményeket érjenek el.