Arany és majdnem arany december

 

Decemberben két világkupán és az utánpótlás párosok magyar bajnokságán vehettek részt a RÓK And Roll SE párosai, akik majdnem mindhárom versenyről arannyal térhettek haza.
Alig értek haza Moszkvából világutazóink, már indulhattak is Európa túlsó felére, Franciaországba, ugyanis Lyonban rendeztek világkupát a serdülő és junior párosoknak.
Csanki Gábor és Poncz Zsófia folytatta kitűnő őszi szereplését és egészen a döntőig menetelt, ahol a szokásnak megfelelően ismét az első körben táncolhattak. Végül 6. helyre elegendő pontszámot kaptak csak a zsűritől.
A juniorok között versenyző Czanik – Dobay kettős minden kör után első helyen állva, a döntőben csaknem 5 ponttal előzte a mezőnyt, és nyert.

December 10-én vasárnap, Magyar Bajnokságot rendeztek az Érd Arénában. Az utánpótlás párosok legrangosabb hazai versenyén sérülés miatt csak egy párosunk tudott indulni, de nagyszerű teljesítményt nyújtottak.
Csanki Gábornak és Poncz Zsófiának Magyar Bajnoki ezüstéremmel és az éves országos ranglista 1. helyével kellett beérnie.

December 16-17-én Ljubljana-ban tartották az év utolsó versenyét. A felnőtt B-s világkupán Varga Dániel és Leéb Fruzsina 19. helyen végzett a meglepetés eredményeket nem nélkülöző szombati napon.
Vasárnap Csanki Gábor és Poncz Zsófia az utolsó serdülő, míg Czanik László és Dobay Dóra az utolsó közös versenyén küzdött a minél jobb eredményekért.
Gabó és Zsozsó „természetesen” döntőbe jutott, és ott elég magas pontszámot szerzett, de az végül nem volt elég a dobogóhoz, 4. helyen végeztek.
Lackó és Dóri érzelemmel és magyar-svájci vastapssal megpörgetett búcsútáncát pár tizeddel 60 pont alá értékelte a zsűri, hatalmas fölénnyel nyerték a világversenyt is és az éves WRRC ranglistát is. Méltó búcsú volt!


Gratulálunk mindenkinek!

További eredmények a Versenysport/Versenyeredmények menüpont alatt.
Képekért és videókért a Galériában böngésszetek!

 


Egy átlagos november

 

A 2017-es november mondhatni a szokásos módon telt: egy-egy területi, Magyar Bajnokság és világkupa volt a terítéken.

Mindjárt az első hétvégén, 5-én folytatódtak a hazai területi küzdelmek a Sportkastélyban. Ez volt a versenyzők utolsó esélye az évben, hogy kvalifikáljanak az év végi Magyar Bajnokságokra.
Felnőtt B kategóriában mindkét párosunk indult a területin. Varga Dániel és Leéb Fruzsina bronzérmet kapott a nyakába, Holló Zsolt és Váradi Kitti pedig 4. helyezett lett.
A két utánpótlás kategóriában, amiben RÓK induló volt (serdülő és junior) egyaránt a mi párosaink diadalmaskodtak. Csanki Gábor és Poncz Zsófia, valamint Czanik László és Dobay Dóra is 1. lett.

A november 18-ai pécsi Magyar Bajnokságon három kategóriában is érdekeltek voltunk. Felnőtt B-ben Varga Dániel és Leéb Fruzsina sajnos nem jutott döntőbe, 8. helyen zárták a 2017-es hazai versenyzést.
Czanik László és Dobay Dóra megőrizte Magyar bajnoki címét és 2 éves hazai veretlenségét, valamint az éves országos ranglistát is megnyerték utolsó közös hazai versenyükön.
Felnőtt A kategóriában először volt indulója egyesületünknek. Karácsony Zsolt és Szabó Nikoletta mindössze 2 hónap közös edzés után állt színpadra és szerzett bronzérmet a megmérettetésen.

A hónap utolsó hétvégéjén az egész rock and roll világ tekintete Moszkva felé fordult, ahol szombaton és vasárnap is versenyeztek a párosok és formációk.
A nagy túrát két párosunk vállalta be, mindketten legjobb magyarként végeztek a kategóriájukban.
Csanki Gábor és Poncz Zsófia 5. lett, Czanik László és Dobay Dóra ismét ezüstérmet szerzett, pedig nagyon megszorongatta hazai pályán versenyző orosz vetélytársát.


Gratulálunk mindenkinek!

További eredmények a Versenysport/Versenyeredmények menüpont alatt.
Képekért és videókért a Galériában böngésszetek!

 


Októberben nem unatkoztunk

 

Az ősz második hónapja erősen kezdődött, és a végére még inkább bedurvult.

Október 7-én két párosunk (Juhász Tamás – Dunca Kornélia, Czanik László – Dobay Dóra) vett részt a hagyományosan ilyenkor rendezésre kerülő prágai Letensky Pohár-on. Serdülőben Tomi és Kori megnyerte ugyan a reményfutamot, de a középdöntőre elfáradtak, és végül 11-ek lettek.
Lackó és Dóri viszont harmadik (juniorban második) alkalommal is győztesen, aranyéremmel a nyakában tért haza a cseh fővárosból.

Másnap, október 8-án területi pontszerző versenyt tartottak, de nem a Sportkastélyban… A Sport11 adott otthont a Magic Kupának, melyen serdülő és felnőtt B kategóriában voltunk érdekeltek.
Serdülőben az 1200 km-es utazás és néhány órás alvás után, Juhász Tomi és Dunca Kori 12. lett, míg Csanki Gábor és Poncz Zsófia kipihenve vághatott neki a viadalnak, ezüstérmet szereztek. B-ben Varga Dániel és Leéb Fruzsina szintén második hellyel gazdagodott.

Október 21-én rendezték a serdülő és junior párosok legrangosabb versenyét, a világbajnokságot. Ahhoz, hogy részt vehessenek az eseményen, táncosainknak egészen a belgiumi Bütgenbach-ig kellett utazniuk.
A VB-n juvenile kategóriában Csanki Gábor és Poncz Zsófia egyedüli magyarként kvalifikálta magát a fináléba, így ami tavaly egy hajszálon múlt, idén végre sikerült. Végül 6. helyen végeztek.
Czanik László és Dobay Dóra junior párosunk a címvédést tűzte ki célul erre a megmérettetésre, de az új orosz ellenfél a bírók szerint ismét jobbnak bizonyult. Lackó és Dóri 2. lett a 2017-es világbajnokságon.
A sűrű októberi program egy dupla hétvégével végződött Szigetszentmiklóson, ahol országos pontszerző versenyeket rendeztek 28-29-én.
Szombaton a junior és felnőtt párosoké volt a színpad. Felnőtt B kategóriában mindkét párosunk bejutott a döntőbe. Varga Dániel és Leéb Fruzsina 6., míg Holló Zsolt és Váradi Kitt 7. lett.
Juniorban Czanik László és Dobay Dóra a szokásos magabiztosságával hozta az OB aranyat.
Vasárnap az utánpótlás párosok kapták meg a lehetőséget a versenyzésre. Csanki Gábor és Poncz Zsófia kettősünk eddigi legjobb hazai eredményét elérve ezüstéremmel gazdagodott.


Gratulálunk mindenkinek!

További eredmények a Versenysport/Versenyeredmények menüpont alatt.
Képekért és videókért a Galériában böngésszetek!

 


Világbajnokság és világkupa a RÓK SE rendezésében

 

2017. szeptember 23-a piros betűs ünnepként is bevonulhatna egyaránt egyesületünk és a hazai akrobatikus rock and roll történelmébe, ugyanis Magyarország még soha nem rendezett világbajnokságot ebben a sportban és világkupát is legutóbb csak 2011-ben. Az eseménynek a dabasi OBO Aréna adott otthont.

A Felnőtt Női Formációs Világbajnokság és Felnőtt Páros B, Junior, Serdülő Világkupa 15 országból érkező közel 700 versenyzőjét több mint 1000 néző tekinthette meg a helyszínen, miközben online közvetítésünk a verseny napján több mint hatezer megtekintést számlált. Támogatóink reklámfilmjeit és logóit a színpadképen és a LED falon is egyaránt láthatták. Versenyünkről az M4 Sport és a helyi média készített rövid összefoglalót.

Ezúton is köszönjük a segítséget a MTáSZ-nak, támogatóinknak, az egyesület tagjainak, a RÓK-os és nem RÓK-os szülőknek, gyerekeknek és edzőknek valamint barátainknak.

A versenyen öt párosunk is képviselhette a piros-fehér-zöld színeket:
Felnőtt B kategóriában sajnos mindkét párosunk kiesett a selejtezőben, Varga Dániel és Leéb Fruzsina 30, Holló Zsolt és Váradi Kitti 31. helyezett lett.

Serdülőben Juhász Tamás és Dunca Kornélia nem tudta megismételni remek nyári szereplését, de így sem szégyenkezhetnek. A 79 serdülő párosból végül a 43. helyen zártak. Másik 14 év alatti párosunk, Csanki Gábor és Poncz Zsófia viszont egyedüli magyarként egészen a döntőig menetelt, ahol a 6. helyet sikerült megcsípniük.

Juniorban pedig összejött, amire mindenki várt. Czanik László és Dobay Dóra végképp bekerült hazai közönség és a magyar rock and roll társadalom szívébe: óriási ováció és vastaps kíséretében táncolták le a döntő fordulót, ahol végül sikerült orosz vetélytársuknál magasabb pontszámot szerezni!
Első helyen végeztek, így szólhatott a magyar Himnusz! Óriási pillanat volt.


Gratulálunk mindenkinek!

További eredmények a Versenysport/Versenyeredmények menüpont alatt.
Képekért és videókért a Galériában böngésszetek!

 


Nyári EB és VK

 

A 2017-es év nyara rangos eseményekkel és edzőtáborokkal telt. Június első hétvégéjén a legfontosabb tavaszi verseny, az Európa-bajnokság került megrendezésre a horvát fővárosban, Zágrábban. Azonban válogatott táncosaink az iskola végeztével sem álltak le az edzéssel, ugyanis a hosszú tavaszi szezon ismét július közepén, a Riminiben tartott világkupával zárult.

A június 3-ai EB-nek nagy erőbedobással vágott neki mindkét a világ élmezőnyében számon tartott párosunk, de sajnos egyikük sem tudta véghezvinni hőn áhított célját. Döntőzni szeretett volna a serdülős Csanki Gábor – Poncz Zsófia, de a legjobb 12 jelentette számukra a végállomást, 9. helyen végeztek. Czanik László és Dobay Dóra, pedig a címvédésért utazott déli szomszédunk fővárosába, de nagy versenyben meg kellett elégedniük az ezüstéremmel.

Július 9-én az olasz tengerparton nem csak szórakozással telt a szombati nap. Három RÓK páros vetette bele magát a küzdelembe az év második világkupáján.
Juhász Tamás és Dunca Kornélia serdülő kategóriában első nemzetközi megmérettetésén gyönyörűen helyt állva, egyenes ágon jutott a negyeddöntőbe, ahol végül 20. helyen végeztek. Ugyancsak serdülőben Csanki Gábor és Poncz Zsófia legjobb magyarként a döntőben 4. helyen, legjobb magyar párosként fejezték be a küzdelmet. Czanik László és Dobay Dóra pedig, idén harmadszor maradt alul orosz ellenféllel szemben, ismét ezüstérem lett a jutalmuk.


Gratulálunk mindenkinek!

További eredmények a Versenysport/Versenyeredmények menüpont alatt.
Képekért és videókért a Galériában böngésszetek!

 


Laza május

 

A 2017-es év májusa is hozott nagy hazai versenyeket, de a RÓK And Roll SE párosainak szokatlan módon mégis voltak szabad hétvégéik a tavasz utolsó hónapjában.

Május 7-én zajlott a tavaszi félév utolsó területi versenye a Sportkastélyban. A táncversenyen hat párosunk is részt vett:
Gyermek párosunk, Zentai Zalán és Alijev Petra betáncolta magát a döntőbe, ahol végül 6. lett.
Serdülőben Juhász Tamás és Dunca Kornélia a középdöntőből sajnos nem jutott be a fináléba, 11-ek lettek, nem úgy, mint Csanki Gábor és Poncz Zsófia, akik aranyéremmel térhettek haza, hasonlóan a Czanik László - Dobay Dóra kettőshöz, akik a junior korcsoportban arattak diadalt.
A felnőtt „B” kategóriás párosaink továbbra is fej-fej mellett haladnak. Varga Dániel és Leéb Fruzsina ezúttal 4., Holló Zsolt és Váradi Kitti pedig 3. lett.

Május 15-én klubunk táncosai és vezetői meghívást kaptak a Pesterzsébeti Sportgálára, melyen a 2016-os év eredményeit díjazta a XX. kerületi Önkormányzat.
Az Év Sportolója Díjat klubunk Világ- és Európa-bajnok párosa, Czanik László és Dobay Dóra vehette át, míg vezetőedzőnk ott volt az Év Edzője Díjra jelöltek között. Fellépéseikkel a gálaestet a RÓK And Roll SE versenyzői is színesítették.

Május 20-án Veszprémben rendeztek országos pontszerző versenyt az utánpótlás párosoknak és a junior/felnőtt formációknak.
Három páros képviselte egyesületünket. Sajnos ebből két egységnek már a selejtezők után véget ért a viadal: Zentai Zalán és Alijev Petra 12. lett a children, Juhász Tamás és Dunca Kornélia 21. lett a serdülő mezőnyben. Szerencsére Csanki Gábor és Poncz Zsófia gondoskodott róla, hogy ne maradjunk érem nélkül, a dobogó legalsó fokára állhattak kitűnő teljesítményükkel.

Május 27-én Gyöngyösre látogatott a hazai rock and roll színe-java, a junior/felnőtt párosok és utánpótlás formációk országos versenyére.
Sajnos sérülés miatt végül csak két párosunk indulhatott a tavasz utolsó hazai OB-jén. Juniorban a Czanik – Dobay kettős hozta a kötelezőt, és nyert, azonban felnőtt B-s párosunk Holló Zsolt és Váradi Kitti sajnos kiesett a selejtezőben, 9. lett.

 


Gratulálunk mindenkinek!

További eredmények a Versenysport/Versenyeredmények menüpont alatt.
Képekért és videókért a Galériában böngésszetek!

 


Áprilisi megmérettetések

 

2017. áprilisában az 1-ei RÓKszágos Bajnokságon kívül még egy országos pontszerző (április 8. Heves), egy területi bajnokság (április 9. Sportkastély) és egy világkupa (április 22. Krakkó, Lengyelország) került megrendezésre. Egyesületünk táncosai szép eredményekkel tértek haza ezekről a versenyekről is:

A hevesi országos pontszerzőn gyermek páros kategóriában Zentai Zalán és Alijev Petra sajnos a vonal alatt végeztek, így a döntőt nélkülük rendezték meg, 8-ak lettek.
Serdülő kategóriában két páros is képviselte klubunkat. Juhász Tamás és Dunca Kornélia a középdöntős 14. helyen, míg Csanki Gábor és Poncz Zsófia a tavaszi hullámvölgyből lassacskán kievickélve a döntős 5. helyen zártak.

A másnapi területi pontszerzőn Zentai Zalán és Alijev Petra 6. lett a children mezőnyben. Míg a serdülők között Juhász Tamás és Dunca Kornélia 9. Csanki Gábor és Poncz Zsófia pedig 1. helyet ért el.

Az év első világversenyén, a lengyelországi Krakkóban mindkét párosunk szokásához híven igen jól menetelt. Azonban sajnos egy középdöntős rontás megpecsételte a Csanki – Poncz páros sorsát, így ők a 12. helyen fejezték be a viadalt. Világranglista 1. és több mint 5 világverseny óta veretlen vegyes-párosunk, Czanik László és Dobay Dóra végül óriási küzdelemben maradt alul orosz vetélytársával szemben, „csak” ezüstérem lett a jutalmuk.


Gratulálunk mindenkinek!

További eredmények a Versenysport/Versenyeredmények menüpont alatt.
Képekért és videókért a Galériában böngésszetek!

 


I. RÓKszágos Verseny

 

2017. április 1-én rendezhette klubunk az első országos pontszerző versenyét, amely a harmadik általunk lebonyolított MTASZ versenynaptárba tartozó rendezvény volt.

A dabasi OBO Arénában fedél alá hozott megmérettetésen több mint 400 versenyző és körülbelül 4-500 néző vett részt. Egyesületünk igyekezett hozni a megszokott magas színvonalat, mind díjakban (osztatlan siker volt a RÓK-érem), mind ajándékokban és a versenyzők, a versenyvezető testület, valamint a nézők kiszolgálásában. A visszajelzések alapján ez sikerült is.

Felnőtt és junior páros, valamint utánpótlás formációs kategóriáknak volt ez az országos ranglista versenye, így csak három párosunk vett részt a küzdelemben.
Nagy sikernek könyveltük el, hogy mindkét felnőtt B-s párosunk döntőbe jutott. Varga Dániel és Leéb Fruzsina végül 5., Holló Zsolt és Váradi Kitti pedig 6. helyen zárt.
Junior kategóriában Czanik László és Dobay Dóra megnyerte a hazai rendezésű viadalt.


Gratulálunk mindenkinek!

További eredmények a Versenysport/Versenyeredmények menüpont alatt.
Képekért és videókért a Galériában böngésszetek!

 


Márciusi versenyek

 

Sűrűn kezdődött a 2017-es év a RÓK And Roll Sportegyesület fiatal táncosainak. A január-februári felkészülési időszak leteltével, márciusban mindjárt négy versenyen is bizonyíthatták rátermettségüket.

A budapesti klubok számára március 5-én kezdődött el a szezon a Sportkastélyban, ahol területi bajnokságot rendeztek. Négy párosunk vett részt a viadalon, közülük hárman új párral új kategóriában, és mindannyian új koreográfiával.
Serdülőben Juhász Tamás és Dunca Kornélia a 15. helyen nyitotta közös pályafutását. Juniorban világbajnoki címvédő párosunk, Czanik Lackó és Dobay Dóri, felnőtt B-ben Holló Zsolt és Váradi nyert, míg ugyancsak felnőtt B-ben Varga Dániel és Leéb Fruzsi a második helyet szerezte meg.

Március 18-án Ajkán rendezték a WRRC-s kategóriák kvalifikációs versenyét, egy országos pontszerző keretein belül. A megmérettetésen két serdülő, egy junior és két felnőtt párosunk indult.
Sajnos 14 év alatti egységeinknek nem sikerült túljutni a reményfutamon, Csanki Gábor és Poncz Zsófia 16., Juhász Tamás és Dunca Kornélia 17. lett. Juniorban a Czanik – Dobay kettős tovább folytatta győztes szériáját, arannyal tértek haza. Felnőtt B-seink pedig 6. és 7. helyen végeztek. Ezúttal a Varga – Leéb páros lett 6., a Holló – Váradi pedig 7.

Másnap, március 19-én ismét a Sportkastélyban gyűlt össze Pest megye szinte összes párosa és formációja, egy területi versenyen.
Párosaink meglovagolva a szombati sikert, vagy kudarcot, nagyszerű eredményeket értek el. Juhász Tamás és Dunca Kornélia bejutott a döntőbe és 7-ként zárt, Csanki Gábor és Poncz Zsófia a dobogó második fokára állhatott fel serdülőben. Zentai Zalán és Alijev Petra is bemutatkozott új programjával, amely a 4. helyre volt elegendő. Varga Dániel és Leéb Fruzsina pedig megnyerte a felnőtt B-s viadalt, míg Holló Zsolt és Váradi Kitt ezüstérmet vehetett át.

Március 25-én pedig eljött a napja az első külföldi versenynek is. Szlovákiában, Pozsony mellett rendezték meg a Fox One Cup nevű nemzetközi meghívásost, melyen 5 ország versenyzői vettek részt.
Serdülőben Juhász Tamás és Dunca Kornélia egyenes ágon jutott a negyeddöntőbe, ahol végül a 18. helyet kaparintották meg a 35 induló közül. Czanik László és Dobay Dóra szép magas pontszámmal nyerte meg a junior kategóriát, felnőtt B-seink pedig ismét egymást követve végeztek, ezúttal a 4.-5. helyen. Holló - Váradi kettős lett a negyedik, a Varga - Leéb duó pedig az 5.


Gratulálunk mindenkinek!

További eredmények a Versenysport/Versenyeredmények menüpont alatt.
Képekért és videókért a Galériában böngésszetek!


Magyar Bajnokságok 2016.

 

A 2016-os év Magyar Bajnokságait november 26-án Budapesten (utánpótlás párosok, felnőtt formációk), és december 3-án Pécsett (felnőtt párosok és utánpótlás formációk) rendezték.

A Sportkastélyban megrendezett MB-re három párosunk is indulási jogot szerzett. Gyermek páros kategóriában Zentai Zalán és Alijev Petra 11., serdülőben Juhász Tamás és Mészáros Kata 24., Csanki Gábor és Poncz Zsófia pedig ugyancsak a 10-14 éves korosztályban a 4. helyen végzett.

Pécsett sérülés miatt végül csak egy párosunk indult: Czanik László és Dobay Dóra pedig, ha már ott volt, meg is nyerte második közös Magyar Bajnoki címét, ezzel már egy éve veretlenek Magyarországon.


Gratulálunk mindenkinek!

További eredmények a Versenysport/Versenyeredmények menüpont alatt.
Képekért és videókért a Galériában böngésszetek!


Czanik László és Dobay Dóra VILÁGBAJNOK

2016. november 19-én Oroszországban, Sochi városában rendezték a világbajnokságot a serdülő és junior korosztályú akrobatikus rock and roll párosoknak. Mindkét kategória gyönyörű RÓK eredményeket hozott.

A serdülők között induló négy magyar párosból mind a Top10-ben végzett, Csanki Gábor és Poncz Zsófia döntője, pedig a szokásoknak megfelelően a magyar pontozón múlott. A középdöntőben estek ki, 7. helyen végeztek első világbajnokságukon.

Junior kategóriában 25 egység vett részt az év legfontosabb versenyén. A friss Világranglista-győztes és Európa-bajnok Czanik László és Dobay Dóra óriási küzdelemben, négy hazai (orosz) párost megelőzve nyerte meg viadalt, így VILÁGBAJNOK lett!

ERRE MÁR TÉNYLEG NINCSENEK SZAVAK!


Gratulálunk mindenkinek!

További eredmények a Versenysport/Versenyeredmények menüpont alatt.
Képekért és videókért a Galériában böngésszetek!


A legjobb MagyaRÓK

November 13-án a svájci Schaffhausen városában rendezték meg a 2016-os év utolsó világkupáját a serdülő és junior párosoknak, melyen mindkét kategóriában egy egység képviselte klubunkat és hazánkat, nem is akárhogy: egy helyezésen múlott, hogy nem csak a magyar párosok közül, hanem az egész világból nem találtak legyőzőre. Ugyanis:

Juniorban Czanik László és Dobay Dóra a nagy számú magyar és a hazai (svájci) közönség által támogatva sorozatban a negyedik világkupáját is megnyerte, így bezsebelhették az éves Világranglista Kupát is.
Serdülőben pedig Csanki Gábor és Poncz Zsófia csak a világbajnoki címvédő francia párost engedte maga elé, ezüstérmet szereztek, így a világranglistán is felugrottak a második helyre.

FANTASZTIKUS!

Gratulálunk mindenkinek!

További eredmények a Versenysport/Versenyeredmények menüpont alatt.
Képekért és videókért a Galériában böngésszetek!


II. RÓK And Roll Kupa

2016. október 23-án rendezte egyesületünk a fennállásának második területi versenyét a Soroksári Sportcsarnokban.
Több mint 500 versenyző indult a II. RÓK And Roll Kupán, melyre közel 700 néző volt kíváncsi. Az esemény a tavalyihoz hasonló nagy sikert aratott a nézők, a versenyzők és a versenyvezető-testület tagjai közt egyaránt.

Eredményeink:

Children páros:
Zentai Zalán – Alijev Petra 11. hely

Serdülő páros:
Csanki Gábor – Poncz Zsófia 1. hely
Juhász Tamás – Mészáros Kata 13. hely

Junior páros:
Czanik László – Dobay Dóra 1. hely
Karácsony Zsolt – Béres Dorina 4. hely

Felnőtt kisformáció:
SupeRÓK 11. hely


Gratulálunk mindenkinek!

További eredmények a Versenysport/Versenyeredmények menüpont alatt.
Képekért és videókért a Galériában böngésszetek!


Országos bajnokságok

2016. őszén két országos bajnokságot rendeztek. Október 22-én a junior párosaink a Sportkastélyban, november 5-én serdülő párosaink pedig Székesfehérváron mérték össze tudásukat az ország legjobb táncosaival.

A Sportkastélyba rendezett OB-n két párosunk indult: Czanik László és Dobay Dóra, valamint az együtt alig két hónapja edző Karácsony Zsolt és Béres Dorina. 19-en indultak a versenyen junior kategóriában, ahol Zsolti és Dorinca a középdöntőig jutott, 11-ek lettek, Lackó és Dóri pedig megnyerte a viadalt és ezzel az éves ranglistán is behozhatatlan előnyre tett szert.

Székesfehérváron Csanki Gábor és Poncz Zsófia, valamint az első országosán részt vevő Juhász Tamás és Mészáros Kata képviselte egyesületünket. Tomi és Kata sajnos rontott, ezért 34. helyen végeztek, Gabó és Zsozsó egészen a döntőig menetelt, ahol ismét nem sikerült felállni a dobogóra, 4-ek lettek.


Gratulálunk mindenkinek!

További eredmények a Versenysport/Versenyeredmények menüpont alatt.
Képekért és videókért a Galériában böngésszetek!


Őszi területi versenyek

2016. őszén három területi versenyt rendeztek Budapesten, ebből az egyiket egyesületünk, a RÓK And Roll SE.
A másik két területi eredményei a következőképpen alakultak:

2016. október 9.

Children Páros:
Zentai Zalán – Alijev Petra 7. hely

Serdülő Páros:
Csanki Gábor – Poncz Zsófia 2. hely

Junior Páros:
Karácsony Zsolt – Béres Dorina 3. hely

2016. november 6.

Children Páros:
Zentai Zalán – Alijev Petra 9. hely

Serdülő Páros:
Csanki Gábor – Poncz Zsófia 2. hely
Juhász Tamás – Mészáros Kata 13. hely

Junior Páros:
Karácsony Zsolt – Béres Dorina 2. hely


Gratulálunk mindenkinek!

További eredmények a Versenysport/Versenyeredmények menüpont alatt.
Képekért és videókért a Galériában böngésszetek!


Prágai kiruccanás

2016. október 8-án rendezték a már jól megszokott Letensky Pohár-t, melyre egy év kihagyással tért vissza 2014-es győztes párosunk.

Czanik László és Dobay Dóra ezúttal junior kategóriában indult a versenyen, melyen rangos nemzetközi mezőny gyűlt össze. Párosunk végig vezetve, magabiztosan nyerte meg idei második nyílt meghívásos versenyét.


Gratulálunk mindenkinek!

További eredmények a Versenysport/Versenyeredmények menüpont alatt.
Képekért és videókért a Galériában böngésszetek!


Az első őszi verseny

A 2016-os év első őszi versenyét Ljubljana-ban rendezték egy világkupa keretein belül, amin két páros képviselte egyesületünket és Magyarországot.

Serdülőben 55 páros indult a megmérettetésen, melyen Csanki Gábor és Poncz Zsófia 16 századdal maradt le a fináléról, 7. helyen végeztek. A verseny igazi hullámvasút volt számukra, a kilencediktől a második helyig ingadozott az aktuális helyezésük, végül sajnos a magyar pontozón csúszott el a döntő számukra.

Juniorban a világranglista-vezető és Európa-bajnok Czanik László és Dobay Dóra indult egyesületünkből a 47 egységet számláló mezőnyben. Az első körben kisebb hibát vétett párosunk, ötödik helyen fordultak, de onnantól átvették a vezetést, és nem is adták ki a kezükből, magabiztosan húzták be zsinórban negyedik világversenyüket.

Gratulálunk mindenkinek!

További eredmények a Versenysport/Versenyeredmények menüpont alatt.
Képekért és videókért a Galériában böngésszetek!


A világkupa, amin 10 évet öregedtünk

2016. július 9-én rendezték a már megszokott nyári világversenyt Olaszországban. Mint tudjuk, Riminiben minden megtörténhet…
Nos ez a mondás továbbra is tartja magát.

Serdülőben Csanki Gábor és Poncz Zsófia képviselte egyesületünket:

Fiatal párosunk a szokott módon belopta magát a zsűri szívébe és menetelt a középdöntőig, de ott nem várt akadályba ütközött. Az egyik versenyfelügyelő csak öt alaplépést számolt le párosunknál a kötelező minimum hat helyett, így sárga lapot kaptak (ez 3 pont levonással jár). Természetesen reklamáltunk akinél csak lehetett, igazunkat videofelvétellel is alá tudtuk támasztani. A középdöntő végeztével kiderült, hogy levonás nélküli pontszámukkal kvalifikáltak volna a döntőbe, rövid tanácskozás után hetedikként beengedték őket a döntőbe.
Itt már mindhárom versenyfelügyelő számolta az alaplépéseket, és mindannyian tévedtek, ugyanis ismét lapot, ezúttal azonban pirosat (30 pont levonás) kapott Gabó és Zsozsó, így hetedik helyen végeztek.
(A verseny végén ismét egyeztettünk két versenyfelügyelővel, megnéztük többször is a videót, melyben jól látható volt a szabályoknak megfelelő HAT! alaplépés. Bocsánatkérés nélkül megvonták a vállukat és adtak egy tanácsot: tegyünk bele nyolc basic step-et, majd akkor meg tudják számolni. Ezúton is köszönjük!
Vasárnap sikerült a harmadik versenyfelügyelővel is beszélnünk és videóznunk, elmondása szerint egész éjszaka rosszul érezte magát a történtek miatt. Megnézte a felvétel legalább tízszer, majd bocsánatot kért a hibájáért.)
Gabó és Zsozsó zsinórban a harmadik! világversenyén döntős!

Juniorban az előző világkupán győztes és Európa Bajnoki címvédő Czanik László és Dobay Dóra versenye sem volt zökkenőmentes:

Csúcsformáról ugyan nem beszélhetünk náluk július elején, főleg a megerőltető május után, de fő riválisuk rontásával és így kiesésével papírforma győzelemre számítottunk a negyeddöntőtől…
Rimini varázsa azonban itt is közbeszólt. Mindegyik selejtezős körből „csak” 2. helyen jutottak tovább, de mindig más páros állt az élen.
A döntő végén is egy újabb pár állt az élen: Lackó és Dóri! Ismét megmutatták milyen erősek fejben, és hogy akkor tudják a legjobbat nyújtani, amikor a leginkább szükség van rá.
Zsinórban a harmadik! világversenyükön állhattak a dobogó legmagasabb fokára!


Gratulálunk mindenkinek!

További eredmények a Versenysport/Versenyeredmények menüpont alatt.
Képekért és videókért a Galériában böngésszetek!


Osztrák Nemzetközi Kupa

 

2016. június 11-én Leobenben rendezték a Styrian Master Kupát, melyen serdülő és junior párosban is volt érdekeltségünk.

Két nagy utazó párosunk, serdülőben Csanki Gábor és Poncz Zsófia, juniorban Czanik László és Dobay Dóra vett részt a megmérettetésen, ahol nagyszerű eredményeket értek el:
Gabó és Zsozsó a másodikként végzett a 23 párost felvonultató mezőnyben, Lackó és Dóri pedig megnyerte a 14 indulós junior versenyt.

Gratulálunk Nekik, csak így tovább Riminiben is!

További eredmények a Versenysport/Versenyeredmények menüpont alatt.
Képekért és videókért a Galériában böngésszetek!


Serdülő Európa-bajnokságJúnius 4-én Horvátországban a serdülő mezőny mérhette össze újra tudását a zágrábi EB-n. Csanki Gábor és Poncz Zsófia vegyespárosunk pedig nagy lendülettel vetette bele magát az újabb kihívásba:

Ahol végül táncstílusuk és kisugárzásuk ismét elnyerte a pontozók tetszését, második világversenyükön is döntőbe jutottak, végül a negyedik helyet szerezték meg!

Gratulálunk ehhez a gyönyörű eredményhez!

További eredmények a Versenysport/Versenyeredmények menüpont alatt.
Képekért és videókért a Galériában böngésszetek!

VILÁGKUPA ÉS EURÓPA-BAJNOKI GYŐZELMEK JUNIORBAN


2016. május 21-én a belgiumi Diepenbeekben Világkupát, május 28-án a svédországi Halmstadban pedig Európa-bajnokságot rendeztek a junior párosoknak.

A megmérettetéseken Czanik László – Dobay Dóra világranglista-vezető vegyespárosunk indult, hatalmas sikerekkel.

A Belgiumban megrendezett világkupa kicsit döcögősen indult a RÓK-Musztáng párosnak, de a középdöntőben átvették az első helyet, és a fináléban sem engedték ki a kezükből. Ezzel megszerezték első közös VK-győzelmüket.

Jó előjelekkel utazhattak tehát Svédországba, ahol a lehető legerősebb junior mezőny jött össze, hogy megszerezze az EB-győzelmet.
Lackó és Dóri azonban vette az akadályokat, végig vezetve, a döntőt több mint 6 pontos előnnyel zárva lettek Európa legjobbjai!!!

Szívből gratulálunk Nekik!

További eredmények a Versenysport/Versenyeredmények menüpont alatt.
Képekért és videókért a Galériában böngésszetek!

 


Májusi országos bajnokságok

Május 7-én Szigetszentmiklóson, 14-én pedig Budaörsön rendezték meg a félév utolsó országos bajnokságait.
A szigetszentmiklósi OB-n két páros képviselte a RÓK And Roll SE-t.
Juniorban Czanik László és Dobay Dóra 17 páros közül ismét megszerezte az országos bajnoki aranyérmet, felnőtt C-ban Gyenge Roland és Béres Dorina bronzéremmel zárta a versenyt.
Budaörsön Csanki Gábor és Poncz Zsófia a lehető legtöbbet kihozta a serdülő versenyből, 4. helyen végeztek, és készülhetnek a zágrábi EB-re.

Serdülő:
Csanki Gábor – Poncz Zsófia 4. hely

Junior:
Czanik László – Dobay Dóra 1. hely

Felnőtt C:
Gyenge Roland – Béres Dorina 3. helyGratulálunk mindenkinek!

További eredmények a Versenysport/Versenyeredmények menüpont alatt.
Képekért és videókért a Galériában böngésszetek!

 


Pesterzsébeti Sport Díjátadó Gála

 

Május 2-án díjátadó gálán vettek részt egyesületünk táncosai a Csili Művelődési Központban.
Az ünnepségen 2015-ös kiemelkedő sport teljesítményéért és a versenyeken elért eredményeiért Poncz Zsófia táncosunk vehetett át elismerést.

Gratulálunk neki!

 


Világkupa Krakkó

 

2016. április 23-án rendezték az év első serdülő és junior világkupáját a lengyelországi Krakkó városában.

A megmérettetésen serdülőben 86 páros indult, melyből az első közös világkupáján szereplő Csanki Gábor és Poncz Zsófia, csodát tett, döntőbe jutott, majd ott felszabadult táncukkal kiérdemelték, hogy felálljanak a dobogó legalsó fokára, francia és orosz vetélytársaik mellé.
Juniorban az 58 indulót számláló mezőnyben a nagy esélyesnek számító Czanik László és Dobay Dóra a második helyet szerezte meg, így továbbra is vezetik a világranglistát.

Serdülő:
Csanki Gábor – Poncz Zsófia 3. hely

Junior:
Czanik László – Dobay Dóra 2. hely

Gratulálunk mindenkinek!

További eredmények a Versenysport/Versenyeredmények menüpont alatt.
Képekért és videókért a Galériában böngésszetek!


 

Tavaszi területi versenyek

A 2016-os tavaszi félévben még két területi bajnokságot rendeztek, mindkettőt a Sportkastélyban, április 10-én és május 8-án.

Az áprilisi területin serdülő kategóriában Juhász Tamás és Mészáros Kata, eddigi legjobb serdülő eredményét elérve a 10. helyen zárt.
Juniorban Czanik László és Dobay Dóra (Musztáng SE) tovább őrzi hazai veretlenségét, aranyéremmel gazdagodtak.
Gyermek kisformációban az ApRÓKák fantázianevű formációnk új kűrjével a 9., SupeRÓK felnőtt kisformációnk pedig a 12. helyet szerezte meg.

A májusi kvalifikációs versenyen serdülőben, Csanki Gábor és Poncz Zsófia 2. lett, Juhász Tamás és Mészáros Kata pedig 13-ként zárt.
Felnőtt C párosban Gyenge Roland (Négy Muskétás) és Béres Dorina vegyespárosunk szintén ezüstéremmel gazdagodott.

Gratulálunk mindenkinek!

További eredmények a Versenysport/Versenyeredmények menüpont alatt.
Képekért és videókért a Galériában böngésszetek!


 

Országos Bajnokság Gyöngyös

2016. április 2-án felnőtt formációs és utánpótlás páros országos bajnokságot rendeztek Gyöngyösön.

Serdülő páros kategóriában Csanki Gábornak (Masters SE) és Poncz Zsófiának nem kevesebb volt a tét, mint kijutni a júniusban megrendezett zágrábi Európa Bajnokságra, ehhez legalább az ötödik helyen kellett végezniük, ami sikerült is.
SupeRÓK felnőtt kisformációnk pedig épphogy lecsúszva a döntős részvétel lehetőségéről, 8. helyen végeztek.

Serdülő páros:
Csanki Gábor – Poncz Zsófia 5. hely

Felnőtt kisformáció:
SupeRÓK 8. hely

Gratulálunk mindenkinek!

További eredmények a Versenysport/Versenyeredmények menüpont alatt.
Képekért és videókért a Galériában böngésszetek!


 

Maratoni rock and roll hétvége

Igazi maratoni hétvégével folytatódott a 2016-os esztendő. Március 19-én Veszprémben OB-t, 20-án vasárnap pedig területit rendeztek a Sportkastélyban.

A szombati versenynap már az új lebonyolításban zajlott (a junior párosok a felnőtt párosok országos bajnokságán versenyeznek), de a veszprémi országos a nemzetközi kvalifikáció kivívásának lehetősége miatt még a serdülő párosokat is befogadta. Így rengeteg sikerre éhes versenyző és kísérő szülő érkezett meg a Vetési Albert Gimnázium sportcsarnokába.

A serdülők népes mezőnyében 33 páros mérte össze tudását. Csanki Gábor és Poncz Zsófia egész napos meggyőző teljesítményével legjobb országos eredményüket elérve a 4. helyen zárt.
Juniorban Czanik László és Dobay Dóra megszilárdította első helyét az országos ranglistán, aranyérem és kupa lett a jutalmuk, végig vezetve, magabiztosan húzták be a versenyt. Meskó Alex és Leéb Fruzsina szeme előtt a svédországi EB kvalifikáció lebegett, a biztos induláshoz döntős eredményre volt szükség, erről sajnos lecsúsztak, 8-ak helyen végeztek, de mivel továbbra is a 6. helyet foglalják el a ranglistán, nagy esélyük van az indulásra.
Felnőtt C kategóriában Gyenge Roland és Béres Dorina, mindössze második közös versenyén vett részt, és a döntőben ugyanolyan helyekre látta őket a héttagú pontozói csapat, mint a ranglistavezető párost, sajnos végül a pontok jelentették a különbséget, második helyen zárták a megmérettetést.

A vasárnapi területibe a szombati OB izgalmaiban megfáradt versenyzőink nagy hévvel vetették bele magukat:

Serdülőben a Csanki  - Poncz páros ismét 2., a Juhász Tamás és Mészáros Kata 19. lett.
Felnőtt C-ben Gyenge Roland és Béres Dorina sajnos rontott, így 4-ek lettek, de náluk minden verseny egy új edzési lehetőség.
Felnőtt kisformációs kategóriában a SupeRÓK sajnos ismét lecsúszott a döntőről, 10-ek lettek.

Országos bajnokság (Veszprém)

Serdülő páros:
Csanki Gábor - Poncz Zsófia 4. hely

Junior páros:
Czanik László – Dobay Dóra 1. hely
Meskó Alex - Leéb Fruzsina 8. hely

Felnőtt C páros:
Gyenge Roland – Béres Dorina 2. hely

Területi bajnokság:

Serdülő páros:
Csanki Gábor - Poncz Zsófia 2. hely
Juhász Tamás – Mészáros Kata 19. hely

Felnőtt C páros:
Gyenge Roland – Béres Dorina 4. hely

Felnőtt kisformáció:
SupeRÓK 10. hely

Gratulálunk mindenkinek!

További eredmények a Versenysport/Versenyeredmények menüpont alatt.
Képekért és videókért a Galériában böngésszetek!


2016. első versenye

2016. március 6-án a Sportkastélyban egy területi bajnokság keretei belül rendezték meg az év első hazai rock and roll versenyét.
A budapesti egyesületek táncosai közti megmérettetésen szép RÓK And Roll-os sikerek is születtek:

Serdülő kategóriában folytatta dobogós sorozatát Csanki Gábor és Poncz Zsófia, 2. helyezést értek el, az első serdülő versenyén induló Juhász Tamás és Mészáros Kata pedig 17. lett.
Juniorban a 2016-os évet a világ legmagasabban jegyzett párosaként kezdő Czanik László és Dobay Dóra új programjával kiérdemelte az aranyérmet, míg Meskó Alex és Leéb Fruzsina kettőse a döntő 6. helyén végzett.
Felnőtt C kategóriában újdonsült párosunk, a mindössze másfél hónapja együtt edző Gyenge Roland és Béres Dorina, izgalmas új akrobatikákkal vetette észre magát, ezüstérem lett a jutalmuk.
Felnőtt kisformációnk, a SupeRÓK sajnos nem jutott döntőbe, a 9. helyen zárták a versenyt.

Serdülő páros:
Csanki Gábor - Poncz Zsófia 2. hely
Juhász Tamás – Mészáros Kata 17. hely

Junior páros:
Czanik László – Dobay Dóra 1. hely
Meskó Alex - Leéb Fruzsina 6. hely

Felnőtt C páros:
Gyenge Roland – Béres Dorina 2. hely

Felnőtt kisformáció:
SupeRÓK 9. hely


Gratulálunk mindenkinek!

További eredmények a Versenysport/Versenyeredmények menüpont alatt.
Képekért és videókért a Galériában böngésszetek!


Magyar bajnokság Pécsett

November 28-án végre visszatért az utánpótlás páros és a felnőtt formációs mezőny Pécsre, ahol magyar bajnokságot rendeztek nekik. A megmérettetés mind rendezésben, mind a mezőnyben hozta a várható magas színvonalat.

Children párosban utolsó közös versenyén szereplő Poncz Barnabás és Illés Réka bejutott a középdöntőbe, majd ott 12. helyen zárta a versenyt.
Serdülőben Csanki Gábor és Poncz Zsófia első közös magyar bajnokságán egészen a döntőig jutott, ahol 6. helyen végzett.
Juniorban három párosunk is küzdött a minél jobb MB-helyezésekért. Ezüstéremmel térhetett haza, és így januártól vezeti az országos ranglistát Czanik László és Dobay Dóra. Karácsony Krisztián és Kundrát Fanni 4. helyen végzett. Meskó Alex és Leéb Fruzsina pedig középdöntőig menetelt, ahol 13-ak lettek.
Felnőtt kisformációban a P-Rók visszatért a jó útra és 10. a peches napot kifogó SupeRÓK pedig 13. helyen végzett.
Felnőtt nemzeti kisformációban az AlaCool sajnos rontott a döntőben, így is 6. helyen zártak.

Children páros:
Poncz Barnabás – Illés Réka 12. hely

Serdülő páros:
Csanki Gábor - Poncz Zsófia 6. hely

Junior páros:
Czanik László – Dobay Dóra 2. hely
Karácsony Krisztián - Kundrát Fanni 4. hely
Meskó Alex - Leéb Fruzsina 13. hely

Felnőtt nemzeti kisformáció:
AlaCool 6. hely

Felnőtt kisformáció:
P-Rók 10. hely
SupeRÓK 13. hely

Gratulálunk mindenkinek!

További eredmények a Versenysport/Versenyeredmények menüpont alatt.
Képekért és videókért a Galériában böngésszetek!


Világbajnokság: Bourg En Bresse

A 2015-ös junior páros világbajnokságot Franciaországban, Bourg En Bresse-ben rendezték meg. Két párosunk is képviselhette hazánkat a rangos eseményen.

Czanik László – Dobay Dóra megtartva idei jó szokásukat (az össze világversenyen döntősök voltak) ismét bejutottak, végül a 6. helyen végeztek.
Sajnos Karácsony Krisztián – Kundrát Fanni is folytatta sorozatát (zsinórban a harmadik világversenyen rontottak) 23. helyen végeztek.

Junior páros:

Czanik László – Dobay Dóra 6. hely
Karácsony Krisztián – Kundrát Fanni 23. hely

Gratulálunk mindenkinek!

További eredmények a Versenysport/Versenyeredmények menüpont alatt.
Képekért és videókért a Galériában böngésszetek!


Holiday Kupa

November 8-án rendezték az év utolsó területi versenyét a Sportkastélyban.

Eredményeink:

Children páros:
Poncz Barnabás – Illés Réka 4. hely
Juhász Tamás - Mészáros Kata 8. hely

Serdülő páros:
Csanki Gábor - Poncz Zsófia 2. hely

Junior páros:
Karácsony Krisztián - Kundrát Fanni 1. hely
Meskó Alex - Leéb Fruzsina 4. hely

Felnőtt C páros:
Holló Zsolt - Kalcsó Mónika 3. hely

Children kisformáció:
ApRÓKák 8. hely

Felnőtt nemzeti kisformáció:
AlaCool 1. hely

Felnőtt kisformáció:
SupeRÓK 5. hely
P-Rók 7. hely


Gratulálunk mindenkinek!

További eredmények a Versenysport/Versenyeredmények menüpont alatt.
Képekért és videókért a Galériában böngésszetek!


Dupla-Rocky hétvége a Sportkastélyban

Az október 24-25-ei hétvége szombati napján országost, vasárnap területit rendeztek a Sportkastélyban.
Az OB-n az utánpótlás párosoké és a felnőtt formációké volt a főszerep.

Children párosban Poncz Barnabás és Illés Réka egész napos pech-szériája a 21. helyre vetette őket vissza, míg Juhász Tamás és Mészáros Kata 18. lett.
Csanki Gábor és Poncz Zsófia első közös országos versenyén meg sem állt a döntőig serdülő kategóriában, ahol 5. helyen végeztek.
Juniorban a sérüléséből felépülő Meskó Alex – Leéb Fruzsina páros eddigi legjobb eredményét elérve 8., Karácsony Krisztián – Kundrát Fanni 4., Czanik László – Dobay Dóra pedig a 2. helyet szerezte meg a népes mezőnyben.
Felnőtt kisformációban a P-Rók 14., a SupeRÓK 12. lett. Míg felnőtt nemzeti kisformációban a Becker Enikővel kiegészült Muskétás csapat az A’la Cool 2. helyen zárt.

Gratulálunk mindenkinek!

További eredmények a Versenysport/Versenyeredmények menüpont alatt.
Képekért és videókért a Galériában böngésszetek!

 

 


Világkupa Villachban

Október 17-én az ausztriai Villach városában rendeztek serdülő- junior- és felnőtt „B” kategóriás világkupát.

A megmérettetésen két junior párosunk vett részt. A 62 párost számláló mezőnyben Karácsony Krisztián és Kundrát Fanni a középdöntőig menetelt, ahol 9. helyen végeztek, az éves világranglistát pedig a 11. helyen zárták. Czanik László és Dobay Dóra pedig a 4. helyet csípte meg a döntőben és a ranglistán is.

Gratulálunk mindenkinek!

További eredmények a Versenysport/Versenyeredmények menüpont alatt.
Képekért és videókért a Galériában böngésszetek!

 


RÓK And Roll Kupa

Október 10-én rendezhette egyesületünk első MTASZ-versenyét a Sportkastélyban, melyen igyekeztünk olyan színvonalat hozni, mely megüti, vagy legalább megközelíti az országos bajnokságok színvonalát. A visszajelzések alapján célunkat sikerrel teljesítettük.

A versenyt a kisformációk kezdték, ahol children kategóriában az ApRÓKák a 11. helyet szerezték meg. A felnőttek között két dobogós helyezéssel is büszkélkedhettünk: a P-Rók bronzérmet szereztek, a SupeRÓK pedig két Island Rock-os lánnyal kiegészülve az egyesület első formációs aranyérmét vehették át. Felnőtt nemzeti kisformációban az A’la Cool nevű Muskétás-RÓK formáció is 1. helyet ért el.

A párosok versenye is sok izgalmat és sikert hozott. Childrenben Juhász Tamás és Mészáros Kata 9-ként végzett, míg Poncz Barnabás és Illés Réka épphogy nem fért fel a dobogóra, 4-ek lettek.
Serdülőben új vegyes-párosunk Csanki Gábor (Masters) és Poncz Zsófia első versenyükön meg sem álltak a dobogó második fokáig, ezüstéremmel a nyakukban fejezték be a viadalt.
Juniorban sikerült érvényesíteni a papírformát és elhozni az első két helyet: Karácsony Krisztián – Kundrát Fanni 2., Czanik László – Dobay Dóra (Musztáng) 1. lett.
Felnőtt C-ben Holló Zsolt és Kalcsó Mónika (Musztáng) 4. helyen zárt.

Gratulálunk mindenkinek!

További eredmények a Versenysport/Versenyeredmények menüpont alatt.
Képekért és videókért a Galériában böngésszetek!

 

 


Területi versenyt rendezünk!

2015 őszének első hazai versenyét klubunk, a RÓK And Roll Sportegyesület rendezheti. Várunk mindenkit szeretettel október 10-én 10:00 órától a pestszentimrei Sportkastélyba!

 


Nyári világversenyek

2015 nyarán három fontos világversenyt is rendeztek, melyeken szép számmal indultak párosaink:

Május 30-án a szentpétervári világkupán Meskó Patrik és Poncz Zsófia képviselte egyesületünket, és csak 1!!! tizeden múlt, hogy középdöntősök legyenek, végül a 13. helyen zártak.

Egy hétre rá, június 6-án és 7-én Ljubljana-ban csődült össze a rocky- és boogie-világ egy újabb VK-n. A serdülő rockysok között Barabás Dániel és Béres Dorina döntőbe jutott és 6. lett, míg Meskó Patriknak és Poncz Zsófiának be kellett érnie a 19. hellyel.
A juniorok versenyében Czanik László és Dobay Dóra ismét döntőbe jutott, 4-ként zártak. Karácsony Krisztián és Kundrát Fanni sajnos rontott a negyeddöntőben így 24-el lettek, Meskó Alex és Leéb Fruzsina pedig nem jutott tovább a reményfutamból, 48. helyezést értek el.
Boogie-Woogie-ban Pető Gábor és Pető Adrienn egy hellyel maradtak le a KO-s körről, 21-ek lettek.

Az Európa-bajnokságot idén Riminiben rendezték, természetesen a nyár közepén. A július 11-12-ei versenyre a nyári visszavonulások és sérülések miatt csak két párosunk indult.
Karácsony Krisztián és Kundrát Fanni először verekedte be magát középdöntőbe kiemelt nemzetközi versenyen, energikus tánccal és 11. hellyel búcsúztak el a régi koreográfiájuktól.
A vasárnapi boogie vk-n Pető Gábor és Pető Adrienn 36 párt maguk mögé utasítva bejutottak a KO körbe, végül 20. helyen végeztek.

Gratulálunk mindenkinek!

További eredmények a Versenysport/Versenyeredmények menüpont alatt.
Képekért és videókért a Galériában böngésszetek!

 


Magic Kupa

Május 9-én rendezték az I. Magic Kupát, melyen az utánpótlás párosok és a felnőtt formációk versenyeztek az országos bajnoki címért.
A Sport11 Sportcentrumban rendezett versenyen hét páros és egy formáció indult RÓK színekben.

Childrenben mindkét párosunk bejutott a középdöntőbe, Poncz Barnabás és Illés Réka 9., Juhász Tamás és Mészáros Kata pedig 13. lett.

Serdülőben Barabás Dániel – Béres Dorina és Meskó Patrik – Poncz Zsófia is kvalifikálta magát a döntőbe, előbbi nem tudta megvédeni országos bajnoki címét és 2., utóbbi pedig 7. helyen zárt.

Juniorban Czanik László és Dobay Dóra ismét a dobogó második fokára állhatott, Karácsony Krisztián és Kundrát Fanni kis rontásokkal 6. lett, míg Meskó Alex és Leéb Fruzsina a 9. helyet szerezte meg.

Felnőtt kisformációnk, a P-Rók 10. lett a jócskán megerősödött mezőnyben.

MAGIC KUPA (OB)

Children páros:
Poncz Barnabás – Illés Réka 9. hely
Juhász Tamás – Mészáros Kata 13. hely

Serdülő páros:
Barabás Dániel – Béres Dorina 2. hely
Meskó Patrik – Poncz Zsófia 7. hely

Junior páros:
Czanik László – Dobay Dóra 2. hely
Karácsony Krisztián – Kundrát Fanni 6. hely
Meskó Alex – Leéb Fruzsina 9. hely

Felnőtt kisformáció:
P-Rók 10. hely

GRATULÁLUNK!

További eredmények a Versenysport/Versenyeredmények menüpont alatt.
Képekért és videókért a Galériában böngésszetek!

 


Tornatermi világkupa

Május 2-án világkupát rendeztek Diepenbeek-ben, egy tornateremben. Akik akrobatikus rock and rollban „régi motorosok” inkább egy 90-es évekbeli területi bajnokságon érezték magukat, mint egy világkupán, de az eredmények végül mindenkit kárpótoltak. Az év második WRRC-s megmérettetésén négy párosunk küzdött a lehető legjobb eredményekért Belgiumban.

Serdülőben Barabás Dániel és Béres Dorina 5-ként, Meskó Patrik és Poncz Zsófia pedig 7-ként végzett a 30 fős mezőnyben, így stabilizálták helyüket a világranglista első 10 párosa közt.

Juniorban Czanik László és Dobay Dóra felkapaszkodott a dobogóra, 3. helyen zártak, míg Meskó Alex és Leéb Fruzsina 24. lett 43 induló közül.

Serdülő:
Barabás Dániel – Béres Dorina 5. hely
Meskó Patrik – Poncz Zsófia 7. hely

Junior:
Czanik László – Dobay Dóra 3. hely
Meskó Alex – Leéb Fruzsina 24. hely

GRATULÁLUNK!

További eredmények a Versenysport/Versenyeredmények menüpont alatt.
Képekért és videókért a Galériában böngésszetek!

 


Hétvége a Sportkastélyban

Április 25-26-án a Négy Muskétás SE a Sportkastélyban tartott rocky-hétvégét. Szombaton a felnőtt párosok és utánpótlás formációk országosát, vasárnap pedig területi bajnokságot rendeztek Pestszentimrén.

Az OB-n két párosunk is indult felnőtt C kategóriában. Varga Dániel és Lantos Anna megszerezte első országos döntős helyezését, 7-ként végeztek. Holló Zsolt és Kalcsó Mónika pedig 9-ként zárt a 12 fős mezőnyben.

A vasárnapi területi bajnokságról az országos ranglistán kiemelt párosok pihenőt kaptak, de így is szép számmal indultak RÓK-ok a megmérettetésen.

Childrenben Juhász Tamás és Mészáros Kata 6. helyen zárt. Serdülő párosban Meskó Patrik és Poncz Zsófia bronzérmet vehetett át, juniorban Czanik László és Dobay Dóra arany-, míg Meskó Alex és Leéb Fruzsina ezüstéremmel gazdagodott. Felnőtt C-ben Holló Zsolt és Kalcsó Mónika a dobogó második, míg Varga Dániel és Lantos Anna a dobogó harmadik fokára állhatott.

ApRÓKák children kisformációnk 11-ként végzett, míg a felnőtt kisformációk közt a P-Rók 5., a SupeRÓK pedig 6. lett.

ORSZÁGOS BAJNOKSÁG

Felnőtt C:
Varga Dániel – Lantos Anna 7. hely
Holló Zsolt – Kalcsó Mónika 9. hely

TERÜLETI BAJNOKSÁG

Children páros:
Juhász Tamás – Mészáros Kata 6. hely

Serdülő páros:
Meskó Patrik – Poncz Zsófia 3. hely

Junior páros:
Czanik László – Dobay Dóra 1. hely
Meskó Alex – Leéb Fruzsina 2. hely

Felnőtt C:
Holló Zsolt – Kalcsó Mónika 2. hely
Varga Dániel – Lantos Anna 3. hely

Children kisformáció:
Aprókák 11. hely

Felnőtt kisformáció:
P-Rók 5. hely
SupeRÓK 6. hely


GRATULÁLUNK!

További eredmények a Versenysport/Versenyeredmények menüpont alatt.
Képekért és videókért a Galériában böngésszetek!

 


Az év első világkupája

Április 18-án Krakkóban rendezték az év első nemzetközi megmérettetését. A WRRC serdülő és junior páros világkupán öt páros képviselte egyesületünket:

Serdülőben a 64 párost számláló mezőnyben Barabás Dániel és Béres Dorina 10, míg Meskó Patrik és Poncz Zsófia a 15. helyet szerezte meg, ezzel mindkét párosunk bekerült a világranglista TOP 10-be!

A junior mezőnyben 59 induló páros közül Czanik László és Dobay Dóra valamint Karácsony Krisztián és Kundrát Fanni is döntőbe jutott, előbbi 5. utóbbi 6. helyen végzett, míg Meskó Alex és Leéb Fruzsina a 29. helyen zárt. Krisztián és Fanni így a világranglista 6. helyéről várhatja a folytatást Belgiumban!

Serdülő:
Barabás Dániel – Béres Dorina 10. hely
Meskó Patrik – Poncz Zsófia 15. hely

Junior:
Czanik László – Dobay Dóra 5. hely
Karácsony Krisztián – Kundrát Fanni 6. hely
Meskó Alex – Leéb Fruzsina 29. hely

GRATULÁLUNK!

További eredmények a Versenysport/Versenyeredmények menüpont alatt.
Képekért és videókért a Galériában böngésszetek!

 


Retro-országos Ajkán

2015. március 28-án igazi retro OB-n vehettek részt, akik elutaztak Ajkára, és benéztek a Városi Sportcsarnokba. A 90-es évek végén, 2000-es évek elején évente rock and roll országost rendező Dinamik RRC Ajka rendezte az utánpótlás párosok és felnőtt lányformációk idei első nagy hazai megmérettetését, a rocky-veteránok számára már jól ismert csarnokban, jól ismert „ős”-zenékre.

Gyermek párosban Poncz Barnabás és Illés Réka közös pályafutásuk során először kvalifikálta magát országos döntőbe, ahol a 6. helyet sikerült megszerezniük. Ezzel felkapaszkodtak az aktuális ranglista 3. helyére.

Serdülőben Barabás Dániel és Béres Dorina, valamint Meskó Patrik és Poncz Zsófia is bejutott a döntőbe a 27 indulót számláló mezőnyben. Meskóék végül 6. helyen végeztek, maradtak negyedikek a listán, míg a „BD-páros” megszerezte első országos bajnoki címét ebben a kategóriában, megszilárdítva vezető helyüket az országos ranglistán.

Juniorban a srácok gondoskodtak róla, hogy az arany mellé kerüljön egy ezüst és egy bronz is a nap folyamán: három páros, három különböző cél, mindhárom alkalommal siker. A Czanik – Dobay párosnak minimum a 2. helyen kellett végeznie, hogy kvalifikáljanak az év első világkupáira. Meglett az ezüst. Karácsony Krisztiánnak és Kundrát Fanninak élete első OB-dobogója kellett hozzá, hogy biztos legyen az EB-re való kijutás. Meglett a bronz. Meskó Alexnek és Leéb Fruzsinának, minimum a 10. helyre volt szüksége, hogy Top-10-esek maradjanak itthon a listán. Meglett, 10. helyen végeztek.

Felnőtt kisformációban a P-Rók nevű formációnknak sajnos nem sikerült az újabb országos döntő kiharcolása, 10. helyen végeztek.

Children páros:
Poncz Barnabás – Illés Réka 6. hely

Serdülő páros:
Barabás Dániel – Béres Dorina 1. hely
Meskó Patrik – Poncz Zsófia 6. hely

Junior páros:
Czanik László – Dobay Dóra 2. hely
Karácsony Krisztián – Kundrát Fanni 3. hely
Meskó Alex – Leéb Fruzsina 10. hely

Felnőtt kisformáció:
P-Rók 10. hely

GRATULÁLUNK!

További eredmények a Versenysport/Versenyeredmények menüpont alatt.
Képekért és videókért a Galériában böngésszetek!

 


NON-STOP rocky hétvége, avagy Fox One Cup és Területi Bajnokság

2015. március 21-22-én újabb kemény rock and roll hétvégén vettek részt a RÓK And Roll SE táncosai.

Szombaton Pozsonyban került megrendezésre az International Fox One Cup 2015 elnevezésű nemzetközi torna, melyen öt ország (a rendező Szlovákia, valamint Ausztria, Csehország, Lengyelország és Magyarország) versenyzői vettek részt.
A megmérettetésen Barabás Dániel és Béres Dorina 1. helyen végzett a 25 induló párosból!

Másnap területi bajnokságot rendeztek a már jól megszokott helyen, a Sportkastélyban. A 28-ai ajkai országos főpróbájának is felfogható versenyen hat kategóriában, hat párost és két formációt indított klubunk.

Poncz Barnabás és Illés Réka első ízben bemutatott új koreográfiájukkal, a Children páros döntő 5. helyéig száguldták (Porsche, szerelem) magukat. A frissen összeállt páros, Juhász Tamás - Mészáros Kata első hivatalos versenyén pedig 9. lett.

Serdülőben a Meskó Patrik – Poncz Zsófia páros sajnos rontott, így hetedik lett. Juniorban a Czanik – Dobay és a Karácsony – Kundrát páros is folytatta az első területin megkezdett sormintát: 1. és 3. hely. Meskó Alexnek és Leéb Fruzsinának sajnos be kellett érni a 7. hellyel.

Felnőtt C-ben Holló Zsolt és Kalcsó Mónika a bemutatkozó versenyükön 4. helyezést értek el, improvizatívnak is nevezhető döntős táncukkal.

A délután a formációké volt: Children kisformációban először lépett hivatalos versenyen színpadra az ApRÓKák nevű egység. Nagy örömünkre beverekedték magukat a középdöntőbe, végül a 12. helyen zártak. Felnőtt kisformációban a P-Rók nevű csapatunk az igencsak megerősödött mezőnyben az 5. helyet szerezte meg magának.

FOX ONE CUP, Pozsony

Serdülő páros:
Barabás Dániel – Béres Dorina 1. hely

TERÜLETI, Sportkastély

Children páros:
Poncz Barnabás – Illés Réka 5. hely
Juhász Tamás - Mészáros Kata 9. hely

Serdülő páros:
Meskó Patrik – Poncz Zsófia 7. hely

Junior páros:
Czanik László – Dobay Dóra 1. hely
Karácsony Krisztián – Kundrát Fanni 3. hely
Meskó Alex – Leéb Fruzsina 7. hely

Felnőtt C páros:
Holló Zsolt – Kalcsó Mónika 4. hely

Children kisformáció:
ApRÓKák 12. hely

Felnőtt kisformáció:
P-Rók 5. hely

GRATULÁLUNK!

További eredmények a Versenysport/Versenyeredmények menüpont alatt.
Képekért és videókért a Galériában böngésszetek!

 


2015. első versenye

Március 8-án rendezték meg a 2015-ös év első hivatalos megmérettetését a MOM Sportközpontban. A budapesti területi versenyen négy kategóriában hat páros és egy formáció képviselte egyesületünket.

Serdülő párosban rekord létszámú induló volt (18), ezért a selejtezőn és döntőt kívül középdöntőre is kényszerültek versenyzőink. Az új pontozási szisztéma bemutatkozó versenyén a Meskó Patrik – Poncz Zsófia páros térhetett haza aranyéremmel, Barabás Dániel és Béres Dorina 4. helyen végeztek.

Juniorban a korosztályt váltó Czanik – Dobay páros egyből a képzeletbeli dobogó legmagasabb fokára állhatott, míg Karácsony Krisztián és Kundrát Fanni 3., Meskó Alex – Leéb Fruzsina 5. helyezést ért el.

Felnőtt C-ben Varga Dániel és Lantos Anna rontásuk ellenére is a 4. helyen végeztek, felnőtt kisformációban pedig a P-Rók megvédte a már jól megszokott bronz érmét.

Serdülő páros:
Meskó Patrik – Poncz Zsófia 1. hely
Barabás Dániel – Béres Dorina 4. hely

Junior páros:
Czanik László – Dobay Dóra 1. hely
Karácsony Krisztián – Kundrát Fanni 3. hely
Meskó Alex – Leéb Fruzsina 5. hely

Felnőtt C:
Varga Dániel – Lantos Anna 4. hely

Felnőtt kisformáció:
P-Rók 3. hely

GRATULÁLUNK!

További eredmények a Versenysport/Versenyeredmények menüpont alatt.
Képekért és videókért a Galériában böngésszetek!

 


Magyar Bajnokságok 2014.

November 22-én Pécsett, 29-én Hevesen rendezték meg az akrobatikus rock and roll Magyar Bajnokságokat.
A megmérettetéseken nyolc páros és két formáció képviselte a RÓK And Roll Sportegyesületet.

Childrenben Poncz Barnabás és Illés Réka hosszú idő után újra bejutott a középdöntőbe, végül 13. lett.

Serdülőben a Czanik – Dobay páros magyar bajnok és országos éves ranglista győztes lett, a Barabás – Béres duó a dobogó harmadik fokára táncolta magát és szintén a döntőbe jutott Meskó Patrik – Poncz Zsófia, akik hetedikek lettek.

Juniorban Karácsony Krisztián és Kundrát Fanni jutott a döntőbe, ők végül épphogy lecsúsztak a dobogóról, negyedikek lettek. A Meskó - Leéb páros a középdöntőig menetelt, ahol a 10. helyen végeztek, míg a Holló - Krompaszky kettős egy hellyel lecsúszott a középdöntőről, ők 15. pozícióban zártak.

Felnőtt Kisformációban a P-Rók egy hajszállal lecsúszott a döntőről, 8-ak lettek, a SupeRÓK pedig a 13. helyen végzett.

Felnőtt "C" párosban a Varga Dániel - Lantos Anna RÓK-Muskétás vegyespáros pedig 11. helyen végzett Pécsett.

Részletes eredmények:

Gyermek
Poncz Barnabás – Illés Réka 13. hely

Serdülő
Czanik László – Dobay Dóra (Musztáng) 1. hely
Barabás Dániel – Béres Dorina 3. hely
Meskó Patrik – Poncz Zsófia 7. hely

Junior
Karácsony Krisztián – Kundrát Fanni 4. hely
Meskó Alex – Leéb Fruzsina (DancEarth) 10. hely
Holló Zsolt – Krompaszky Bianka (Meteor Dance) 15. hely

Felnőtt Kisformáció
P-Rók 8. hely
SupeRÓK 13. hely

Felnőtt "C"
Varga Dániel - Lantos Anna (4 Muskétás) 11. hely

GRATULÁLUNK!

További eredmények a Versenysport/Versenyeredmények menüpont alatt.
Képekért és videókért a Galériában böngésszetek!

 


Hétvégi területi eredmények

November 9-én került megrendezésre az évad utolsó területi bajnoksága a pestszentimrei Sportkastélyban. Egyesületünket hat páros és két formáció képviselte.

A napot ismét a formációsok kezdték, ahol csapataink egyenes ágon kerültek a döntőbe, és végül mindketten megtartották a selejtezős pozíciójukat: A P-Rók bronzérmes, a SupeRÓK pedig negyedik lett.

A párosok a szokásos „tömött” lelátó előtt nagyszerűen helyt álltak:

Childrenben Barnus és Réka ismét bejutott a döntőbe, ahol hetedik helyen végeztek.

Serdülőben Meskó Patrik aratta a legnagyobb szenzációt a selejtezős (víz-)esésével, de a pontozók nem ismerték el „fenékre huppanós” figuráját. Szerencsére súlyos sérülés nem történt, és mivel vizes volt a tánctér, az utolsó körben újratáncolhatták a koreográfiájukat. Így az utolsó serdülő területijén induló Czanik – Dobay és a Meskó – Poncz páros kéz a kézben az első két helyen jutottak a fináléba, ahol meg is tartották pozíciójukat.

Juniorban csak döntőt rendeztek, ahol a dinamikus táncba egyre jobban belejövő Krisz és Fanni megvédte bajnoki címét. Alex és Fruzsi sajnos épphogy lecsúszott a dobogóról, negyedikek lettek, őket szorosan Zsolti és Bia követte az ötödik helyen.

Felnőtt kisformáció:
P-Rók 3. hely
SupeRÓK 4. hely

Children páros:
Poncz Barnabás – Illés Réka 7. hely

Serdülő páros:
Czanik László – Dobay Dóra 1. hely
Meskó Patrik – Poncz Zsófia 2. hely

Junior páros:
Karácsony Krisztián – Kundrát Fanni 1. hely
Meskó Alex – Leéb Fruzsina 4. hely
Holló Zsolt – Krompaszky Bianka 5. hely

GRATULÁLUNK!

További eredmények a Versenysport/Versenyeredmények menüpont alatt.
Képekért és videókért a Galériában böngésszetek!

 


Fantasztikus eredmények a Rock And Roll VILÁGBAJNOKSÁGON

2014. november 1-én Schaffhausenben rendezték az év legrangosabb versenyét. A serdülő és junior páros- és junior lányformációs világbajnokságon három egységünk is indulhatott.

A 38 fős serdülő mezőnyben harmadik világbajnokságán induló Czanik László és új párja, Dobay Dóra (Musztáng SE) egészen a döntőig verekedték magukat, ahol a végig kiélezett és szoros küzdelemben 0,9 ponttal maradtak le a világbajnoktól, és bronzéremmel térhettek haza.
Másik serdülő párosunk, az abszolút VB-újoncnak számító Barabás Dániel és Béres Dorina a selejtező után 11. helyen várta a negyeddöntőt, ahol végül sajnos két hellyel lecsúsztak a középdöntőről, de így is óriási eredmény a 14. hely, a tavalyi children országos bajnokoktól.

A juniorok között Karácsony Krisztián és Kundrát Fanni is első világbajnokságán vett részt. A 41 párost számláló mezőnyben reményfutamra kényszerültek, ahonnan második helyen jutottak a legjobb 24 közé. A negyeddöntőben lendültek bele igazán a versenyzésbe, de a szerencse elpártolt tőlük: 2!!! századdal maradtak le a még továbbjutást jelentő helyről, így 13-ként végeztek.
A junior versenyen végül két magyar is dobogóra állhatott. Ezúton is szeretnénk gratulálni Király Ádám – Czetl Fanni 1., valamint Ilcsik Márk – Novák Dorottya 3. helyezéséhez.

Serdülő:

Czanik László – Dobay Dóra (RÓK And Roll – Musztáng) 3. hely
Barabás Dániel – Béres Dorina (RÓK And Roll) 14. hely
Lénárt János – Ács Vivien (Kenguru) 17. hely

Junior:

Király Ádám – Czetl Fanni (Rock And Magic) 1. hely
Ilcsik Márk – Novák Dorottya (Rock And Magic) 1. hely
Gláser Márton – Lisz Barbara (Pulzus) 9. hely
Baumgartner Dániel – Magyar Rebeka (Hungarocky) 11. hely
Karácsony Krisztián – Kundrát Fanni (RÓK And Roll) 13. hely

Formáció:

Party Girls (Rock And Magic) 1. hely
Dolce Vita (Masters SE) 5. hely
Syluette (Rockin’ Board) 6. hely
Fifth Avenue (Masters SE) 7. hely

Gratulálunk az összes magyar indulónak!

A képek és videók a Galéria menüpont alatt találhatók!

 


Rock’N’Roll hétvége a Sportkastélyban, RÓK sikerekkel

Október utolsó hétvégéjén ismét a rock and rollé volt a főszerep a Sportkastélyban. A szombati országos bajnokságon és a vasárnapi területin is kiváló eredményekkel zártak versenyzőink.

Szombaton utánpótlás páros és felnőtt lányformációs országos bajnokságot rendezett a Rockin’ Board Sportegyesület. Egyesületünk az összes páros kategóriában (gyermek, serdülő, junior), valamint a felnőtt kisformációk között indított egységeket.
Végül egy arany- és egy bronzéremmel, valamint sok döntős helyezéssel lettek gazdagabbak versenyzőink:

Children páros: Poncz Barnabás – Illés Réka 18. hely

Serdülő páros: Czanik László – Dobay Dóra 1. hely, Barabás Dániel – Béres Dorina 3. hely, Meskó Patrik – Poncz Zsófia 5. hely

Junior páros: Karácsony Krisztián – Kundrát Fanni 4. hely, Meskó Alex – Leéb Fruzsina 11. hely, Holló Zsolt – Krompaszky Bianka 17. hely

Felnőtt kisformáció: P-Rók 6. hely, SupeRÓK 10. hely

A vasárnapi területi bajnokságon az összes indulónk döntőbe jutott. (Igaz, volt akinek csak döntőt rendeztek). Végül egy arany, két ezüst és egy bronzérem csilloghatott ifjú táncosaink nyakában:

Children páros: Poncz Barnabás – Illés Réka 7. hely

Serdülő páros: Meskó Patrik – Poncz Zsófia 2. hely

Junior páros: Karácsony Krisztián – Kundrát Fanni 1. hely, Meskó Alex – Leéb Fruzsina 2. hely, Holló Zsolt – Krompaszky Bianka 5. hely

Felnőtt C páros: Varga Dániel – Lantos Anna 4. hely

Felnőtt Kisformáció: P-Rók 3. hely, SupeRÓK 6. hely

Gratulálunk!

A képek és videók a Galéria menüpont alatt, vagy a facebook-on találhatók!

 


Csúcsteljesítmények Tulln-ban

Október 18-19-én igazi rock'n'roll hétvégén vettek részt egyesületünk táncosai. A serdülők és juniorok Tulln-ban, a felnőttek Balatonfüreden léptek színpadra:

A szombati napon Tulln (Ausztria) adott otthont a Rosenarcade R&R Turnier 2014-nek, melyen két serdülő és három junior RÓK-páros indult.
Serdülőben Barabás Dániel - Béres Dorina és Meskó Patrik - Poncz Zsófia kiválóan szerepeltek. A selejtezőből előbbi a harmadik, utóbbi a második helyen kvalifikálta magát a középdöntőbe. A legjobb 14 közül Dani és Dorinca jutott be elsőként a döntőbe, mögöttük szorosan Patrik és Zsozsó a második helyről várta a folytatást. Végül a döntő után sem változott a sorrend, így a BD-páros aranyéremmel, a friss világkupa döntősök pedig ezüsttel térhettek haza.
Juniorban Karácsony Krisztián és Kundrát Fanni egyenes ágon, másodikként került a döntőbe. Másik két párosunknak (Meskó Alex - Leéb Fruzsina, Holló Zsolt - Krompaszky Bianka) reményezni kellett. Mindkét reményfutamozó párosunk első nemzetközi döntőjéért küzdött. Szerencsére kihasználták második esélyüket, így három RÓK várta a későre (este 9) tervezett finálét. Végül Krisz és Fanni felállhatott a dobogó legalsó fokára, Alex - Fruzsi 6., HoZsó - Bia pedig a 7. helyet szerezte meg.

Vasárnap felnőtt páros országos bajnokságot rendeztek Balatonfüreden, ahol a C-s mezőnyben még zöldfülűnek számító, de egy területi bajnoki címmel már rendelkező Varga Dániel és Lantos Anna képviselte egyesületünket. Végül sajnos a rutin győzött, így egy hellyel lemaradtak a döntőről és a 8. helyen végeztek.

GRATULÁLUNK!

A versenyeken készült képeket és videókat a már megszokott módon, a Galéria menüpont alatt találhatjátok!ÉREMESŐ AZ ELSŐ ŐSZI TERÜLETIN

2014. október 5-én Szigetszentmiklóson rendezték a félév első területi versenyét, ahol a RÓK And Roll SE táncosai kiváló eredményeket értek el:

A napot RÓK szempontból a P-Rók nevű felnőtt kisformációnk nyitotta, amely új koreográfiával épphogy csak lemaradt a dobogóról, 4. helyen zárták a versenyt.
Ezután a párosoké lett a főszerep: A children és serdülő kategóriás selejtezőkben történt „sárgalap-zápor” leginkább Poncz Barnabást és Illés Rékát zavarta meg, akik sajnos rontottak a reményfutamban, így 8-ak lettek. Serdülőben mindhárom párosunk egyenes ágon jutott a döntőbe, ahol végül a dobogó összes fokát a mi táncosaink foglalták el!!! Czanik László – Dobay Dóra 1., Meskó Patrik – Poncz Zsófia 2., Barabás Dániel – Béres Dorina pedig 3. helyen végzett.
Juniorban csak döntőt rendeztek, ahol Holló Zsolt – Krompaszky Bianka páros a 4. helyével sajnos lemaradt a dobogóról. Nem így járt Meskó Alex és Leéb Fruzsina, akik a 3. helyet szerezték meg, valamint Karácsony Krisztián és Kundrát Fanni, akik kis rontásuk ellenére is felállhattak a dobogó második fokára.
Felnőtt C kategóriában új vegyes-párosunk, Varga Dániel és Lantos Anna, első közös versenyükön egyből a dobogó legmagasabb fokára állhattak.

A versenyen készült képek és videók a Galériában találhatóak.

Gratulálunk!